Om Oss

La Strada Pizzeria

PIZZA är en maträtt bestående av ett runt platt bröd med fyllning som gratinerats i ugn. Degen kan göras på mjöl, vatten, jäst, matolja, salt och täcks med tomatsås, ost och eventuellt andra ingredienser innan den gräddas en kort stund på hög värme. Förutom sås och ost innehåller Pizzor ofta örter som basilika eller oregano och olika kombinationer av kött, fisk, fågel, skaldjur, grönsaker och svamp.

 

Det är omtvistat varifrån pizzan egentligen kommer, men en populär åsikt är att den ingår i det italienska köket och har sitt ursprung i Neapel (Napoli).

Rätten har blivit mycket populär i många delar av världen. En restaurang som huvudsakligen serverar pizzor brukar kallas för pizzeria (från italienskan). Restaurang östergök satte 1968, som första restaurang i Stockholm, upp pizza på menyn. 1969 öppnade Sveriges törsta pizzeria, Pizzeria Piazza Opera på Gustav Adolfs Torg i Stockholm. Där föddes även idén att servera gratis pizzasallad med pizzan. Ägaren och entreprenören Giuseppe „Peppino“ Sperandio, tog med sig denna kroatiska sallad från sin barndoms nordöstra italien, där denna sallad var vanlig.

Vår Historia

history_1960
history_1960
2011

Start

När jag tog över pizzerian 1 januari 2011 fick leg börja med att stänga för att göra i ordning och efter 2 veckor öppnade vi åter. Första dagskassan var på 345 kr jag hade sålt 7 st maträtter. Vi gav inte upp och jobbade hårt samtidigt som vi genomförde flera kampanjer där vi gav mycket rabatter, för att nya kunderskulle hitta till oss. Det gav resultat och vi fick många nya trogna kunder, som vi har kvar efter alla dessa år.

history_1968
history_1968
2012

Tack för all omtanke

2012 upplevde vi en brand på pizzerian. Den stöttning vi fick från våra kunder under hela den upplevelsen visade hur mycket de uppskattade oss, det är vi mycket tacksamma för.

history_1980
history_1980
2013

Växande

Vårt motto har alltid varit att ha äkta och färska råvaror vilket leder till nöjda kunder. Idag är vi två delägare med 9 st anställda.

history_1990
history_1990
2021

Utveckla

Vi fortsätter hela tiden att utveckla pizzerian med nya idéer. Nu har vi utkörning och nya maträtter som Vulkanpizza,. Nachospizza och en LCHF-variant av pizza.

Varmt välkomna till oss önskar